DEVENTER – Begin september verandert Deventer in de hoofdstad van Nederland voor textielliefhebbers. Onder de naam ‘Quilts in Deventer’ vinden er op allerlei verschillende locaties activiteiten en tentoonstellingen plaats. Deze worden georganiseerd door Rhinetex, Quiltshop 100 rozen en het Quiltersgilde.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 6 september van 11.00 uur tot 12.00uur. De voorzitter van het Quiltersgilde Inge Schoonderwoerd en wethouder Carlo Verhaar zullen de bezoekers welkom heten. Daarna kunt u genieten van het openingsconcert door Beth & Flo, ‘klassiek pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!’

Rhinetex uit Deventer organiseert dit jaar op donderdag- en vrijdagmiddag een lezing over Aurifil garens in de Keizerskroon. Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met dit hoogwaardige product.

Quiltshop 100 rozen uit Deventer organiseert tentoonstellingen in het Penninckshuis. De BasAss quilters tonen hun werk en de Groene Mannen quilts zijn te bewonderen. De toegang is gratis.

Naast de jaarlijks terugkerende Algemene Tentoonstelling organiseert het jubilerende Quiltersgilde een extra tentoonstelling van quilts, gemaakt met lapjes die vorig jaar uitgedeeld zijn aan onze leden. Deze jubileumtentoonstelling omvat ruim 260 quilts en is verdeeld over 3 locaties: de Fermerie, Latijnse School en Lebuinuskerk. Met een grote collectie van ruim 250 quilts en verschillende activiteiten op quiltgebied is de Algemene Tentoonstelling het hoogtepunt van het jaar voor het Quiltersgilde. In de Lebuinuskerk wordt werk van leden van het Quiltersgilde getoond, zowel modern als traditioneel. Dit is de 35ste keer dat deze tentoonstelling plaatsvindt. In de afgelopen jaren mochten we 5000 tot 6000 bezoekers verwelkomen.

Kijk voor alle actuele informatie over dit evenement op de website van het Quiltersgilde. Deze vindt u terug in de banner bovenaan de homepage. Toegangsprijs aan de kassa €11,00. Leden van het Quiltersgilde kunnen tegen gereduceerde prijs een ticket kopen. Vanaf heden is er ook de mogelijkheid om e-tickets te kopen.

https://www.quiltersgilde.nl/quilts-in-deventer/

https://www.facebook.com/groups/QuiltsinDeventer/

https://bethflo.com

Vorig artikelIndië monument vraagt vrienden en donatie’s
Volgend artikelDe Bisschop team 1 winnaar André’s Bacchus Jeu de Boules toernooi