DEVENTER – Op zondagmiddag 2 september treedt het Arnhemse tango-orkest Toca Tango op in de Muziekkoepel Nering Böge. Dat niet alleen, er komen ook nog leden van een dansschool met hun mee. Ze maken in het Worpplantsoen een pop-up tangosalon en treden daar op en nodigen het publiek uit mee te doen. Dit alles op de muziek van het orkest dat originele Argentijnse tango’s, walsen en milonga’s speelt.

 Toca Tango bestaat uit 7 muzikanten en een zangeres. Door deze grote bezetting heeft ze een groot palet van verschillende klankkleuren en als gevolg daarvan  een breed repertoire. De arrangementen worden speciaal voor deze bezetting geschreven door Albert van Dijk, de bassist van het orkest. Zij spelen zowel de klassiekers van Carlos Gardel, de traditionele tango’s van o.a. Fransisco Canaro, de tango’s uit de gouden periode van de veertiger jaren vertegenwoordigd door o.a. Osvaldo Pugliese en Anibal Troilo als ook de vernieuwende muziek van o.a. Astor Piazzolla en Daniel Binelli.

Laat je meevoeren naar de opwindende gevoelswereld van de tango, hopeloze liefde en bitterzoete herinneringen. Voor zowel de muzikanten als de luisteraars is elke uitvoering weer een nieuw avontuur. Liederen worden afgewisseld met instrumentale stukken, harmonie en contrast geven verscheidenheid, net als solo’s en samenspel. Een middag om niet alleen te luisteren maar ook om te dansen als je gewoon niet meer stil kunt blijven zitten.

De gratis toegankelijke zomerse zondagmiddagconcerten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Versnaperingen zijn verkrijgbaar bij de kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Zie ook: www.muziekkoepelneringbogel.nl

Vorig artikelZondag 2 september prachtige fietstocht vanuit Okkenbroek!
Volgend artikelVideo portretten maken bij vrijwilligers centrale Deventer