DEVENTER – Op zondag 2 september geeft het Orkest van het Oosten een optreden op het Grote Kerkhof. Het Orkest van het Oosten, één van de beste symfonieorkesten van ons land en onder meer bekend van het AVROTROS-programma Maestro, levert met plezier op zondag 2 september een feestelijke muzikale bijdrage aan de verjaardag van Deventer. Het voltallige orkest treedt aan om een sfeervol en spectaculair concert te geven. Bekende en meeslepende klassieke melodieën volgen elkaar in hoog tempo op, met een paar speciale Deventer accenten. Als special guest voert Rob Dekay samen met het orkest zijn liefdeslied ‘Tevreden’ voor Deventer uit in een speciaal voor dit concert georkestreerde versie. Amerikaanse gastdirigent Ryan Bancroft haalt een prachtig werkje van de onterecht vergeten Deventer componist Izaac Houck onder het stof vandaan. Een afwisselend en toegankelijk concert voor alle Deventenaren.

Rob Dekay is Deventenaar in hart en nieren. Rob was meerdere malen te gast in De Wereld Draait Door, speelde op Lowlands en was onder meer te horen op de Zwarte Cross, Oerol en Paaspop. Rob Dekay is één van de vijf ambassadeurs van Deventer 1250 jaar en schreef voor de jarige stad het nummer ‘Tevreden’, wat een anagram is voor Deventer. Tevreden, een lied over zijn liefde voor Deventer, wordt door Rob Dekay en door het Orkest van het Oosten op deze avond live gespeeld. Daarnaast zal Rob Dekay met zijn band het voorprogramma verzorgen.

Kaarten voor deze avond zijn inclusief zitplaats in de voorverkoop voor €12,50 verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl of bij Boekhandel Praamstra, de Deventer VVV-winkel of Plato Deventer. Op de dag zelf bij de kassa kosten de tickets €15,-.
Locatie: Grote Kerkhof in Deventer.
Evenemententerrein open:  om 19:00 uur
Aanvang concert: 20:00 uur
Dit concert maakt onderdeel uit van de Grote Kick Off X Deventer 1250 georganiseerd door Burgerweeshuis en Evenementenbureau VVV Deventer, met op 30 augustus de Jeugd van Tegenwoordig, 31 augustus Anouk en op 1 september Groots Hollands.

Vorig artikelSlapen in de Waag of Lebuïnuskerk door kinderen van de Huttenkamp
Volgend artikelKlankhealing in de Vianneykerk door Yoga Berry