DEVENTER – Vandaag reist Go Ahead Eagles af naar het zuiden van het land voor de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. In geen enkel affiche van Go Ahead Eagles vielen de afgelopen vijf keer zo veel goals: 26.

Of de 199 meereizende Eagles-supporters wederom een spectaculaire wedstrijd te zien krijgen, valt uiteraard nog te bezien. Go Ahead Eagles reist in ieder geval met vertrouwen af naar Maastricht, na de overwinningen op Jong FC Utrecht en FC Eindhoven

John Stegeman kan, net als vorige week, op één geschorste speler na beschikken over een complete selectie. Was het tegen FC Eindhoven Julius Bliek die plaatsnam op de strafbank; nu is Julian Lelieveld er na zijn rode kaart in het Jan Louwers Stadion niet bij. Hij wordt vervangen door Dennis Hettinga. “Een back voor een back, simpel zat”, aldus trainer John Stegeman.

Hoewel Go Ahead Eagles met drie punten naar huis ging, zag de staf genoeg verbeterpunten naar aanleiding van het duel met FC Eindhoven. John Stegeman: “FC Eindhoven zette bijvoorbeeld op een bepaalde manier druk die intelligentie en aanpassingsvermogen vraagt van onze spelers. Hoe reageer je daarop als team? Dat kon beter. We hebben als team nog veel stappen te zetten, maar dat is ook logisch.”

Stegeman noemt FC Eindhoven dan ook een “fiftyfifty-wedstrijd, die ook de andere kant op had kunnen vallen”. Toch is de score met zes punten uit twee duels tot nu toe maximaal. “Natuurlijk geeft de start vertrouwen en een goed gevoel. Maar meer ook niet. Alles wat we daar meer bij voelen is niet gepast. MVV-uit zal opnieuw een zware wedstrijd worden, tegen een zeer degelijk team dat veel energie in wedstrijden legt. We zullen ons moeten wapenen tegen onder meer hun creatieve tien en snelle spitsen. Maar ik blijf zeggen: we moeten altijd eerst naar onszelf kijken, zelf de dingen goed doen.”

Sinds de laatste degradatie uit de Eredivisie in 2000 speelt tegenstander MVV Maastricht onafgebroken in de Eerste Divisie. Wel slaagde MVV erin om in de laatste elf seizoenen liefst acht keer de Jupiler Play-Offs te halen. Dit seizoen is het team van hoofdtrainer Ron Elsen begonnen met drie punten uit de eerste twee wedstrijden. Het openingsduel werd op eigen veld nog met 0-2 verloren van TOP Oss, maar afgelopen vrijdag boekte MVV een 0-1 overwinning bij Telstar door een doelpunt van voormalig Eagles-speler Joeri Schroijen.

Vorig seizoen eindigde het duel tussen MVV Maastricht en Go Ahead Eagles op 18 augustus 2017 in een 4-3 overwinning voor MVV. In de 83e minuut leek Go Ahead Eagles door een doelpunt van Pieter Langedijk aan het langste eind te trekken, maar door treffers van Marvin Ogunjimi (88e minuut) en opnieuw Okita (90e minuut) hield MVV de drie punten alsnog in Maastricht. 4-3 werd het ook in het seizoen 2010/2011

Go Ahead Eagles wordt morgen gesteund door 199 fans in het uitvak. Een topaantal! Ben je er morgen niet bij in Maastricht? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Deventer Radio
– FOX Sports 3 – ook te zien in het Supportershome
– FOX Schakelkanaal: kanaal 11 of 14 op je tv

Vorig artikelWeerbericht vrijdag
Volgend artikelGroots Deventer 28 Korenfestival, 1250 jaar Deventer in lied samengevat