BORGELE – Vrouwenvoetbal is hot. Het is de afgelopen jaren de snelst groeiende sport onder meisjes en vrouwen in Nederland. Op dit moment zijn ruim 153.000 meiden en vrouwen lid van de KNVB en spelen bijna 6.800 meiden- en vrouwenteams wedstrijden in competitieverband in Nederland. En dat is niet zo gek. Meiden en vrouwen brengen namelijk spelplezier, sfeer, harmonie en een nieuwe dynamiek op de velden en geven het voetbal een nieuwe stimulans.

FC RDC neemt vrouwenvoetbal zeer serieus

FC RDC neemt vrouwenvoetbal zeer serieus en ziet een stevige ledengroei. Met ervaren en enthousiaste gediplomeerde trainers probeert FC RDC, zowel op recreatief als op prestatief niveau dé vereniging in Deventer te zijn waar vrouwen zich thuis voelen. Vrouwenvoetbal staat bij FC RDC voor alle positieve waarden: voor elkaar, voor het spel en voor de toekomst. Meiden en vrouwen maken bij FC RDC het verenigingsleven rijker en spannender. Vrouwenvoetbal bij FC RDC is ‘voetbal om van te houden’.

Sophia Omidiji – nieuwste aanwinst uit Eredivisie en Nigeriaans international

Het 1e vrouwenelftal van FC RDC heeft een verrassende nieuwe aanwinst. De Nigeriaanse international Sophia Omidiji, het afgelopen seizoen nog uitkomend in de eredivisie vrouwen voor Excelsior/Barendrecht, heeft na een verhuizing naar Deventer gekozen voor de vrouwen van FC RDC.

Na de komst van Sophia en enkele nieuwe talenten, durft het vrouwenteam uit Deventer de doelstellingen naar boven bij te stellen en droomt men bij FC RDC van een periodetitel. “Natuurlijk blijven we gewoon met beide benen op de grond staan, maar dit is een hele mooie versterking voor ons team. Met haar technische kwaliteiten, inzicht en ervaring in de Amerikaanse competitie en bij het Nationale Nigeriaanse team, kan zij de andere meiden zeker beter maken”, aldus trainer/coach Aat Booij. Tijdens het afgelopen DIVA toernooi in juni bij FC RDC gaf zij direct haar visitekaartje af en werd zij uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Meidenvoetbal Academie Deventer en omstreken

Ook de Meidenvoetbal Academie Deventer profiteert van de komst van Sophia Omidiji naar Deventer, waar zij één van de trainers wordt van het meiden onder 16 elftal (MO16). De meiden zijn zeer enthousiast over haar komst.

 Ben je geïnteresseerd om (weer) te starten met voetballen, neem dan eens een kijkje bij FC RDC op Sportpark Borgele of ga naar www.fcrdc.nl/vrouwen Je bent van harte welkom.

Vorig artikelVondelspeculaas nieuw leven ingeblazen
Volgend artikelDeventer bushcrafter kent verdachte zaak-Verstappen