DEVENTER – Wie aan de IJssel bij Deventer denkt, denkt aan het pontje. De unieke voetveer om van de stadszijde naar de overzijde te komen en andersom. Het is meer dan een oversteek, het is altijd weer een beleving over de mooie rivier de IJssel.

Van 13 augustus tot 2 september kan je zelf deze beleving nog bijzonderder maken. Dit kan middels een rode knop die zich bevindt op het pontje. In deze drie weken is er, al varende door het landschap een aaneenschakeling aan foto’s te zien. Deze korte film van 3 minuten toont de foto’s die vanaf 14 juni 2012 bijna dagelijks gemaakt zijn en laten de verandering in de rivierbedding zien. Zo beslaat ‘WAS IS’ drie jaar in de 1250 jaar tellende geschiedenis van Deventer en toont het de impact op het landschap door ‘Ruimte voor de Rivier Deventer’.  Dus bekijk deze 3 jaar in 3 minuten op het pontje!

Vorig artikel5 jaar Dorpsfeest Diepenveen!
Volgend artikelGeslaagd KloosterBoerderijFestival in Diepenveen