zondag, 25 februari 2024

Uitvaartverzekering bij velen onduidelijk

DEVENTER – 49 procent van de mensen uit Overijssel met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en 57 procent controleert dit zelden of nooit. Toch bevestigt 76 procent dat ze willen voorkomen dat dierbaren hun uitvaart (deels) moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder ruim 2.100 Nederlanders door onderzoeksbureau NL-Eyes.

76 procent is verzekerd voor de kosten van hun uitvaart blijkt uit het onderzoek. De rest verwacht een andere oplossing te hebben als het zover is of is er nog niet mee bezig geweest. 45 procent van de respondenten uit Overijssel heeft geen idee wat een uitvaart kost. Maar, een kwart van de verzekerden denkt dat de waarde van hun uitvaartverzekering niet toereikend genoeg is voor de kosten van de uitvaart.

Het onderzoek is uitgevoerd door NL-Eyes in opdracht van Monuta van 2 tot en met 8 augustus 2018. In totaal bestond de representatieve steekproef uit 2.129 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Aan hen werden vragen gesteld over hun opvattingen en ideeën met betrekking tot hun uitvaart en uitvaartverzekeringen. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van een online panel, waarbij per provincie steekproeven zijn getrokken van minimaal 150 personen. Het onderzoeksrapport is beschikbaar via Monuta.

error: Content is beschermd!!!