DEVENTER – DVV Davo bestaat dit jaar 100 jaar. Op dinsdag 20 september is Davo ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer. Davo is van oudsher een vereniging voor arbeiders, doorgaans met een lage contributie. Davo is meer dan een voetbalclub, ze is ook een sociale ontmoetingsplek met als uitgangspunt het bedrijven van de voetbalsport.

Op diverse terreinen heeft Davo een maatschappelijke rol vervuld en vaak was de vereniging trendsetter. Bij het uitbreken van de Balkanoorlog kwam er een stroom vluchtelingen naar Deventer. Davo heeft contact gezocht met het AZC in Schalkhaar en een team van Boschnische vluchtelingen in de leeftijd van 6 – 7 jaar geadopteerd en in de competitie laten spelen. Ook nu nog zijn er contacten met het AZC om vluchtelingen een kans te geven om bij Davo te komen spelen.

In de jaren 80 heeft Davo een belangrijke rol vervuld om de oudere jeugd van de straat te houden en disco avonden te organiseren. 1 maal in de 2 weken was er Davo Disco met wel 100 jongeren. Vooral de jeugd uit de wijk de Bekkumer en ook Tuindorp wist de weg naar Davo te vinden.

Al 30 jaar organiseert Davo haar internationale jeugdtoernooi. Dit evenement is momenteel 1 van de grootste van Oost-Nederland. Met name de buitenlandse inbreng zorgt voor promotie van Deventer, omdat deze teams al vóór de toernooidatum arriveren en dan de stad verkennen. Uiteraard is een toernooi met teams uit heel Nederland en het buitenland de beste vorm van saamhorigheid en netwerken.

Davo is trendsetter geweest met jeugdkampen in het buitenland. De opgedane contacten leveren een mooi netwerk en regelmatige uitwisselingen op.

Vorig artikelNPO Radio 4 bus Hart & Ziel komt naar Deventer
Volgend artikelOnline marketing van ondernemingen in Deventer is ondermaats