DEVENTER – Wordt het Beethoven, Mozart of toch weer Bach? NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in voor het muziekfeest De Hart & Ziel Lijst, een overzicht van de 300 mooiste klassieke werken gekozen door luisteraars.

Een week lang reist De Hart & Ziel Bus naar verschillende steden om stemmen op te halen. Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren vanuit elke stad dagelijks van 07.00 tot 12.00uur een live uitzending.  Vrijdag 5 oktober staat de bus op de Brink in Deventer.

Te gast zijn Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Overijssel, stadsdichter Wibo Kosters en Marijke Dijkstra van het Etty Hillesum Centrum. Zij vertellen over hun favoriete klassieke muziek.

Live muziek is er van Carla Leurs, concertmeester van het Gelders Orkest, pianiste Marianne Boer en Klezmer-ensemble Trio C tot de Derde. Ook een aantal jonge Overijsselse talenten komt spelen: Dirk Overbeek (accordeon), Job Huisman (cello) en Roza Herwig (zang). Allemaal winnaars van het prinses Christina Concours. Luisteraars zijn welkom om te komen luisteren en te stemmen op hun mooiste klassieke muziekstuk!

Vorig artikelWie herkent deze telefoondieven? Ze stelen een iPhone bij de BCC
Volgend artikel100-jarig DVV Davo ingeschreven in Gulden Boek