DEVENTER – Dinsdag stond het Overijsselse Sociale Media Team van de politie met een grote truck op de Brink. Het team dat zich richt op de sociale media ‘Webcare’ presenteerde zich. Diverse agenten informeerde passanten over de hulp die het team kan gebruiken van burgers die een verdachte situatie hebben gezien en vastgelegd met hun mobiel.

Politieonderzoeken draaien om informatie en eventuele sporen. Technische rechercheurs zoeken naar sporen op de plek van een misdrijf. Denk aan vingerafdrukken en haren. Tactisch rechercheurs verzamelen alle informatie over het misdrijf. Daarvoor worden bijvoorbeeld slachtoffers, getuigen en buurtbewoners bevraagd. Maar als die getuige niet in beeld is van de rechercheur, gaat mogelijk belangrijke informatie verloren. Telman: “Inwoners weten misschien niet eens dat ze de gouden tip hebben. We moeten voorkomen dat die verloren gaat. Daarom is de samenwerking van groot belang.”

Facebook pagina Politie

“We geven de samenwerking nu een stevige impuls door beelden van onderzoeken in Deventer ook te laten zien op onze Facebookpagina. Wat zou het mooi zijn als we daardoor veel zaken kunnen oplossen en Deventer nog veiliger kunnen maken!”, aldus Telman. Kijkt u mee naar de beelden tijdens de week van de opsporing? U kunt onze Facebookpagina eenvoudig volgen via @Politie Deventer. Als u informatie heeft, hoe klein dan ook, geef het dan aan ons door! Dat kan uiteraard via 0900-8844, maar ook via Facebook en Twitter. Tussen 7.00 uur en 23.00 uur zit een medewerker van ons webcareteam voor u klaar.