vrijdag, 29 maart 2024
FOTO: Gosse Hiemstra

Gosse Hiemstra nieuwe Directeur-Bestuurder Kunstcircuit Deventer

DEVENTER – De Raad van Toezicht van Cultuureducatie-instelling Kunstcircuit Deventer heeft Gosse Hiemstra deze zomer benoemd tot directeur-bestuurder. Hij moet de organisatie naar een nieuwe toekomst leiden.

Gosse Hiemstra was ruim 17,5 jaar wethouder in Deventer en Raalte, met onder andere ook de portefeuille Cultuur en was lang werkzaam bij Hogeschool Saxion als hoofddocent en ontwikkelaar, als laatste bij het Kenniscentrum voor Innovatie en Ondernemerschap. 

Kunstcircuit Deventer, de voormalige Leeuwenkuil, organiseert in nauwe samenwerking met de basisscholen, het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs en cultuuraanbieders  cultuureducatieprogramma’s in Deventer en omstreken. Denk hierbij aan lessen in de klas, schoolvoorstellingen, kennismaken met Cultuurinstellingen en trainingen en evenementen voor leerkrachten en cultuuraanbieders. 

Op het gebied van vrijetijd, amateurkunst en talentontwikkeling organiseert Kunstcircuit Deventer samen met andere culturele partners onder meer het Deventer Open Podium, de Deventer DansDagen, Deventer TalentXL, het Jeugdmuziekconcours Oost, de Week van Alle Cultuurmakers etc. Ook binnen het sociaal domein en in de wijken is Kunstcircuit actief, met aandacht voor bijvoorbeeld ouderen en ook voor kinderen en volwassenen met een beperking.  

Als onafhankelijke netwerkorganisatie zet zij in op muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst, erfgoed, nieuwe media en creatief schrijven. 

Sinds 2017 heeft Kunstcircuit niet langer docenten in dienst. Deze werken nu als zelfstandig cultureel ondernemers. De ruimtes in het gebouw aan de Keizerstraat kunnen worden gehuurd door alle culturele partijen in de stad. De gemeente wil niet langer instellingen subsidiëren, maar overgaan tot het financieren van de cultuureducatiefuncties en programma’s. Deze verandering is een belangrijke opgave voor de nieuwe directeur. 

Vorig artikelKeizerslanden “Seizoent” op 6 oktober
Volgend artikelBibliotheek Deventer geopend
error: Content is beschermd!!!