vrijdag, 23 februari 2024

Gemeente Deventer stopt volgend jaar met PlusOV

DEVENTER – De gemeente stopt met ingang van volgend schooljaar met deelname aan de vervoerscentrale PlusOV. De beoogde kwaliteitsverbetering van het vervoer blijft achter bij de verwachtingen. Ook de kostenbesparing blijkt niet te realiseren. De gemeente gaat het vervoer aanbesteden.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor de gemeenteraad.

PlusOV regelt leerlingenvervoer, vervoer naar instellingen voor dagbesteding en dagbehandeling. En het vervoer van mensen die door een beperking geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer. “Er zijn bij PlusOV te veel problemen die te lang duren”, stelt wethouder Frits Rorink. “Er is hard gewerkt aan verbetering, maar het is nu tijd om te concluderen dat het niet goed genoeg is. Onze energie gaan we nu steken in een andere oplossing.”

Hardnekkige klachten

Hoewel de start van het leerlingenvervoer dit schooljaar beter verliep dan vorig jaar, gaat er nog te veel mis. Leerlingen worden niet, te laat of op een verkeerd tijdstip opgehaald. Chauffeurs maken te laat of geen kennis, er is (tegen de afspraak in) soms sprake van wisselende chauffeurs en soms worden te lange routes afgelegd. Dat leidt tot veel klachten en heeft grote impact op ouders en kinderen.

Voor het jaar 2018 wordt een overschrijding van 1,5 miljoen verwacht op de begroting van PlusOV van 7,5 miljoen.

Zelf regelen

Het college spreekt nu de voorkeur uit om het vervoer zelf te regelen en aan te besteden vanaf het volgende schooljaar. De gemeente is dan, net als voor de start met PlusOV in 2016, weer zelf verantwoordelijk voor de uitvoering en inkoop.

error: Content is beschermd!!!