vrijdag, 24 mei 2024

30 maanden cel voor Deventernaar die billendoekje in keel baby drukte

DEVENTER – De 32-jarige Deventenaar die een billendoekje in de keel van zijn drie maanden oude dochter drukte moet dertig maanden (waarvan zes maanden voorwaardelijk) de cel in.

Het meisje stikte bijna en overleefde het voorval maar ternauwernood. Er moest een KNO-arts aan te pas komen om het doekje uit de keel te krijgen. Wel kan ze een hersenbeschadiging aan overhouden.

Forse straf

De rechtbank week met de uitspraak flink af van de eis van de officier van justitie. Die eiste op 11 september zes jaar onvoorwaardelijke celstraf. Een forse straf, gaf de officier zelf aan tijdens de zitting, want ‘een drie maanden oude baby kan dit niet zelf hebben gedaan’.

De verdachte verklaarde dat hij propjes van de doekjes heeft gemaakt en die naar de baby gooide. Toen hij zag dat er een propje in haar mond zat, drukte hij in paniek het doekje tot twee keer toe verder in haar keel. Zijn grootste fout, noemde hij het destijds: “Ik neem ook de volle schuld op mij. Maar ik deed het niet bewust.”

Ook mishandeling

Behalve de poging tot doodslag met het billendoekje werd de man verweten zijn dochtertje te hebben mishandeld. Op het lichaam van het meisje werden blauwe plekken en diverse oude botbreuken geconstateerd.

De rechtbank sprak de man echter vrij van deze aantijgingen. “Hoewel er sterke aanwijzingen zijn dat de botbreuken bij het kindje alleen maar door mishandeling veroorzaakt konden zijn, kan niet worden vastgesteld wanneer of door wie dit letsel is toegebracht.” (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelVirtuele energiemarktplaats genomineerd voor Computable Awards
Volgend artikelGemeente hoeft Brinkgarage niet te slopen
error: Content is beschermd!!!