zaterdag, 18 mei 2024

Virtuele energiemarktplaats genomineerd voor Computable Awards

DEVENTER – Het pilotproject met een op blockchain gebaseerde virtuele energiemarktplaats is genomineerd voor de Computable Awards. Via deze (fictieve) marktplaats verhandelen vijftig deelnemers onderling lokaal opgewekte, duurzame energie, zonder inmenging van externe professionele partijen.

Duurzame energieleverancier Greenchoice, energiemarktplaats HanzeNet gevestigd in de Gasfabriek Deventer en duurzame energiecoöperatie LochemEnergie zijn eind vorig jaar gestart met het pilotproject.

In het project wordt een gedecentraliseerde energiemarktplaats nagebootst en getest. Het is een op blockchain gebaseerd systeem, waarop alle deelnemers worden aangesloten. Op lokaal niveau worden via de slimme meter het aanbod en het verbruik van energie gemeten. De lokale opslag (buurtbatterij) wordt in het project gesimuleerd door het berekenen van de hoeveelheid gesaldeerde energie.

Vorig artikelWeerbericht woensdag
Volgend artikel30 maanden cel voor Deventernaar die billendoekje in keel baby drukte
error: Content is beschermd!!!