DIEPENVEEN – Groei& Bloei organiseert op dinsdag 16 oktober een lezing over de bijzondere relaties tussen bloemen en insecten. We realiseren het ons nauwelijks, maar insecten zijn onmisbaar voor het in stand houden van de biodiversiteit. Zonder insecten kunnen vele bloemen simpelweg niet bestaan. Bloembestuiving is onontbeerlijk in de voortplanting van zeer veel planten en bomen. Talloze insecten helpen bij de overdracht van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zij zijn de motor die de rijke plantenwereld in stand houdt.

Achter dit idyllische ruilsysteem, voedsel voor stuifmeel, schuilt een harde economie van vraag en aanbod. Dit is de grondslag voor allerlei specialisaties in bloemvorm, kleuren en geuren en bloeitijden en -ritmen. Specialisaties die zich ook laten zien in aanpassingen in bouw en gedrag van die bestuivende insectensoorten, zodat zij makkelijk zoveel mogelijk voedsel kunnen verzamelen. Zonder insecten zouden vele bloemen, planten en bomen uitsterven of simpelweg nooit hebben bestaan.

De lezing wordt gegeven door Frans van Bussel, voormalig docent Natuuronderwijs op de PABO, voormalig directeur van het Regionaal natuur- en milieueducatiecentrum regio Zuid-oost Utrecht .

De locatie: Hof van Salland, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. Aanvang: 20.00 uur.

Voor info: www.deventer.groei.nl

Vorig artikelGo Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp in herfstvakantie
Volgend artikelSchalkhaar zit zonder gas, Enexis waarschuwt bewoners: draai hoofdkraan dicht