DIEPENVEEN – Op zondagmiddag 14 oktober geeft het Apeldoorns Renaissance en Barok ensemble En Suite onder leiding van Coert Bremmers een concert getiteld “Doulce Memoire”, zoete herinnering. Uitgevoerd worden werken van Orlando do Lasso, Tallis, Josquin des Prés, J.S.Bach, Homilius en anderen. In hun tijd gebruikten componisten dikwijls populaire liedjes als uitgangspunt voor hun composities. U hoort bijvoorbeeld het thema van het chanson “Doulce memoire” terug in delen van een mis van Lasso. En Suite laat ook enkele toppers horen uit het “oude-muziek-repertoire” die nooit vervelen, zoals het dans- en drinkliedje Tourdion en het ontroerende Mille regretz van Josquin.

En Suite bestaat uit een vierstemmig koor en een instrumentalistenensemble met blokfluiten, strijkers, hobo’s, fagot en gitaar. Hoewel het repertoire met name bestaat uit muziek uit de periode van ca. 1500 – 1700 maakt En Suite in dit concert een uitstapje naar de 20 eeuw met “Da Pacem” van de hedendaagse componist Arvo Pärt. Hij baseerde zijn compositie op een gregoriaanse melodie net als Orlando di Lasso 450 jaar eerder. Deze bede om vrede vormt zowel de opening als de afsluiting van dit concert.

Het concert op 14 oktober in Nieuw Sion, Vulikerweg 6 in Diepenveen begint om 15.00 uur. Voorafgaand aan dit concert kan om 13.00 uur deelgenomen worden aan een rondleiding door het voormalige Abdij complex. Kaarten voor het concert kosten € 10,00 in de voorverkoop via website www.ensemble-ensuite.nl en € 12,00 op de dag zelf. Kinderen onder de 18 betalen de helft. Deelname aan de rondleiding kost € 5,00. Hiervoor is reservering vóór 8 oktober via de website van het ensemble noodzakelijk!

Hetzelfde programma wordt op 12 oktober uitgevoerd in de Goede Herderkerk, Asselsestraat 199 te Apeldoorn om 20.00 uur. Zie voor info www.ensemble-ensuite.nl.

Vorig artikelGemeente hoeft Brinkgarage niet te slopen
Volgend artikel10e Geert Groote Dag boordevol muziek, poëzie en goede gesprekken