DEVENTER – Wegens groot succes heeft organisator Museum Geert Groote Huis ervoor gekozen om de succesvolle formule van vorig jaar nog een keer te herhalen bij de 10e Geert Groote Dag. Daarom bent u ook dit jaar weer van harte welkom bij Het Gemeente Festival. Het thema is dit jaar: Hoe doen we het: wij of zij of samen?

Dit festival bestaat uit 2 delen:

  • Een huiskamerfestival in de binnenstad van Deventer en
  • Een gezamenlijke afsluiting met soep en brood in Museum Geert Groote Huis

Het festival duurt van 13.00 uur tot 20.00 uur. Toegang kost € 12,50 per persoon, inclusief avondmaaltijd en drankjes.

Ook dit jaar weer langs meerdere huiskamers

Tijdens het middagprogramma doet u drie verschillende huiskamers aan. Op deze manier maakt u kennis met een dichter, een zanger en een gespreksleider. De keuze voor huiskamers als podium voor dichters, zangers en gespreksleiders komt voort uit het feit dat Geert Groote de mensen op zocht in hun eigen huizen om samen vorm en inhoud te geven aan dat wat hun leven zin gaf.

Hoe doen we het: wij of zij of samen?

Het Gemeene Festival heeft dit jaar als thema: Hoe doen we het: wij of zij of samen?. Hiermee leggen we een link met het actuele thema polarisatie, een verschijnsel waar Geert, in zijn missie naar zorg, respect en acceptatie voor de medemens, zeker een mening over gehad zou hebben. De optredens tijdens het Gemeene Festival stellen u in de gelegenheid om op zoek te gaan naar uw eigen opvattingen. En ook dat past mooi bij Geert Groote, die de mensen stimuleerde om zelf na te denken en niet automatisch dat op te volgen wat het systeem van je vroeg

Wat gaat er gebeuren?

Iedere gast krijgt een (van de 6) route(s) toegewezen die hem of haar leidt langs 3 huiskamers. Men gaat op bezoek bij een dichter, een zanger en een gespreksleider. Mocht u slecht(er) te been zijn: er zijn routes uitgestippeld die dan geschikt zijn voor u. Geef het op 7 oktober even aan bij de kassa.

De performers die zullen optreden, zijn:

  • Hugo de Haas van Dorsser,
  • Wibo Kosters,
  • Ischa den Blanken,
  • Brenda Bee,
  • Vera Bon en
  • Ina Brouwer.

Er kan geen keuze gemaakt worden voor bepaalde performers: de gasten laten zich verrassen! Als afsluiter voor iedereen treedt Kas Driessen op.

Vorig artikelConcert En Suite in Nieuw Sion
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Biebeleving