DEVENTER – Fotograaf Jan Rutgers uit Deventer is op 1 september j.l overleden. Hij is in besloten kring gecremeerd. Jan was een zeer bekende fotograaf in Deventer, uit een familie van drie generaties fotografie.

Zijn opa, die geboren werd in 1879, was oprichter van Rutgers fotobedrijf in Deventer. De zaak was gevestigd aan de Nieuwstraat in Deventer. De tweede generatie was Johan Rutgers, de vader van Jan, hij nam de zaak over van zijn vader in 1929. Jan Rutgers de derde generatie nam het bedrijf van zijn vader over in 1968. In 1995 kwam er een eind aan de zaak in de Nieuwstraat, het pand werd verkocht en Jan ging vanuit huis verder met de reportage’s. Alex Schokker werkte af en toe met Jan samen. Er is ook een prachtig foto boek in omloop van 100 jaar Rutgers

Vorig artikelWeerbericht donderdag
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Jaargetijd