DEVENTER – Per 1 oktober a.s. vertrekt interim-directeur Evert Weide van De Marke Noord en Zuid (vmbo locatie basis, kader mavo, onderbouw havo en vrijeschool leerroute Het Corberic voor mavo, havo, vwo).

Weide startte in 2014 als interim-directeur aan voormalig Het Slatink, en werd nadien ook directeur van voormalig De Keurkamp. Tijdens zijn periode als directeur zijn deze twee scholen samengevoegd tot De Marke (juli 2017). Ook is het speciaal voortgezet onderwijs van de Ambelt als KME (Klassen Met Expertise) in de school geïntegreerd en is in najaar 2018 de leerroute voor vrijeschool-onderwijs Het Corberic gestart. De school staat er kwalitatief en financieel goed voor en er zijn vergevorderde nieuwbouwplannen voor een beroepsgericht vakcollege op de locatie van voormalig De Keurkamp.

Weide zegt zelf over zijn vertrek: ‘Ik heb deze opdracht sinds oktober 2014 als inspirerend en enerverend ervaren. De basis is op orde en de school is nu in een fase gekomen waarin zij zich onderwijskundig verder kan ontwikkelen op de fundamenten die de afgelopen jaren zijn gelegd. Het is goed als een andere directeur hier leiding aan gaat geven. Ik heb daarom in goed overleg met de Centrale Directie van Etty Hillesum Lyceum besloten per 1 oktober 2018 mijn werkzaamheden af te ronden.’

De school is nu op zoek naar een opvolger die De Marke in deze nieuwe fase kan leiden. De Centrale Directie is Evert Weide zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij in de afgelopen jaren leiding gegeven heeft aan deze locatie.

Vorig artikelRIVEL 70 jaar: Open huis op 8 september 10.00 – 16.00 uur
Volgend artikelFestival “Old Dèventer 2018” één van de toppers van het jaar!