Door: Herman Riphagen (verslag en foto)
DEVENTER – Mede in het kader van 1250 jaar Deventer kwamen circa 700 liefhebbers, voornamelijk senioren naar het oudste Stadswandelpark van Nederland namelijk het Worpplantsoen. Woensdagmiddag 29-8-2018 was het mede door de gratis Kruudmoes, voor de 6e keer op rij, druk en supergezellig. Alle bestuursleden & vrijwilligers van Stichting Muziekkoepel “Nering Bögel” van het Worpplantsoen hadden kosten nog moeite gespaard om het geheel goed voor te bereiden en daarom verdienen zij een enorme pluim!

Vooraf waren er al ongeveer 200 stoelen gereserveerd voor een klein bedrag van € 1,=, daaraan was het voor de organisatie al af te lezen dat het druk kon worden en dat werd het zeker net zoveel bezoekers waren er evenals voorgaand jaar.

De bandleden van G-Key brachten tophits uit de jaren 50, 60 & 70, zowel Nederlands- als Engelstalige nummers.

Deventer historicus/ schrijver/ stadsgids/ voorzitter van de Vereniging Deventer Literair (en nog veel meer functies, teveel om op te noemen) Henk van Baalen vertelde hilarische waar gebeurde wetenswaardigheden, zoals Henk dat kan. In feite zou hij het hele programma kunnen vullen maar dat is een idee waar nog aan gewerkt wordt.

Vocalgroup “Notes”pakten met hun 12 Gouden keeltjes het publiek vanaf de 1e minuut in, sprankelende nummers en nog een speciaal nummer mbt 1250 jaar Deventer.

Accordeonist Jan Veltman was er gelukkig ook weer bij, met zijn hartverwarmende klanken werd het publiek ontvangen, vooral de meisjes en jongens op leeftijd krijgen van zijn mooie spel nimmer genoeg.

Natuurlijk was de presentatie voor de 6e keer weer in handen van de inmiddels bijna 85-jarige “Good Old” Tonny Leerink, qua scherpte en grappige opmerkingen kan onze geboren en getogen Deventenaar nog jaren mee, nu kan hij ook bogen op meer dan 65 jaar ervaring in de Schowbizz.

Onder het publiek zaten vele BD-ers (Bekende Deventenaren) w.o.: Ben Rondhuis en meerdere enthousiastelingen uit de Nederlandse artiestenwereld inclusief musicalster/zangeres Lily Kok zij wisten allen de weg naar wijk “de Hoven” te vinden. Er was gratis Kruudmoes en menigeen liet zich dat weer ouderwets heerlijk smaken. Iedereen ging om 17.20 uur zeer tevreden naar huis. Volgend jaar weer.

PS: mbt het WEER, we hadden de weergoden mee, pas op het eind kwamen er enkele druppels en verder was het prachtig weer me af en toe een mooie doorbraak van de zon. De toegang was onbetaalbaar derhalve weer helemaal gratis.

Vorig artikelInterim-directeur De Marke, Evert Weide, neemt afscheid
Volgend artikelGroenLinks wil onderzoek naar milieurisico’s rubbergranulaat