DEVENTER – Wie jarig is, trakteert! Dat is wat de 1250-jarige jubilerende stad Deventer ook gaat doen, want maar liefst 4.800 kinderen van groep 5 t/m 8 van basisscholen uit de gemeente Deventer krijgen in de maand oktober het boek ‘Kinderen van Deventer’ cadeau. Dit is het eerste échte geschiedenisboek over Deventer speciaal gericht op kinderen!

Een geschiedenisboek vol verhalen. Rode draad van het boek is de bijzondere verhalenkast van meester Thomas. In deze kast staan 20 voorwerpen, die gezamenlijk de complete geschiedenis van de stad vertellen verdeeld over 20 verschillende historische thema’s. Ieder voorwerp is ook weer verbonden aan een leerling uit meester Thomas zijn klas.

Stadsgidsen vertellen in de klas
In de maanden oktober en november worden op ruim 40 basisscholen in Deventer de verhalen over meester Thomas en zijn klas voorgelezen. Wie kunnen deze verhalen beter vertellen dan stadsgidsen van Deventer? Tenslotte brengen zij dagelijks de meest bijzondere verhalen ten gehore aan bezoekers van de stad. De gidsen maken tijdens hun verhaal in de klas gebruik van één van de 20 voorwerpen uit meester Thomas zijn verhalenkast en het bijbehorende historische thema.

Echt Deventer product
Het boek, geschreven door René Berends en geïllustreerd door Hans Stempher, is een echt Deventer product. René Berends, Hans Stempher, vormgever Pieter Ellens en drukkerij Drukwerkdeal zijn allen afkomstig uit Deventer. Zij maken gezamenlijk het boek Kinderen van Deventer. Het project wordt gefinancierd door MKB Deventer, Hanzefonds, Gemeente Deventer en Deventer 1250 jaar. Het boek is ook verkrijgbaar bij de verschillende boekhandels en de VVV winkel.

Vorig artikelNationale Ziekendag Zonnebloem Regio Deventer
Volgend artikel‘Kom naar de Coachdag’ op 28 september en maak kennis met coaching