DEVENTER – De politie gaat op social media beelden verspreiden van gezochte verdachten die een misdrijf hebben gepleegd. Ze doen dat aankomende week tijdens de ‘Week van de Opsporing’. Zo hoopt de politie meer tips binnen te krijgen.

“Via opsporingsprogramma’s tonen we al jaren, na toestemming van het Openbaar Ministerie, beelden van verdachten in de hoop dat u hen herkent. Daardoor hebben we al veel zaken op kunnen lossen. Social media bieden nieuwe kansen op dat gebied”, zegt teamchef Gert Telman.

Telman hoopt dat de politie hulp krijgt van Deventenaren. “Door social media kunnen we lokaal, snel en interactief communiceren met de inwoners van Deventer. Dat zijn zo’n 100.000 paar oren en ogen die met ons mee kunnen zoeken naar verdachten van misdrijven!”

Vorig artikelGeen treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort treft ook Deventer reizigers
Volgend artikelVarkens Vogeleiland verplaatst naar nieuw onderkomen