DEVENTER – De twee varkens die de afgelopen jaren verbleven op het Vogeleiland zijn daar weg. Ze moesten noodgedwongen naar een nieuw  onderkomen. De varkens verblijven nu bij een particulier in Diepenheim.

De Stichting Vogeleiland moest de varkens wegdoen wegens het gebrek aan ruimte en geld. De dieren hadden een eigen onderkomen. Maar als vogels, die op het eiland verblijven, opgehokt moeten worden, zitten deze met de varkens in één verblijf.

Dat zou geen goede situatie voor de dieren zijn.

Geen geld

Geld voor een speciaal onderkomen om vogels op te hokken is er niet. De stichting heeft met nog meer financiële moeilijkheden te maken. Het park en de kooien waar de vogels verblijven, zijn verouderd en aan renovatie toe. Ook daarvoor is geen geld. In het ergste geval zal de stichting later dit jaar ook afscheid moeten nemen van een aantal vogels.

Goed verblijf

Met de varkens gaat het in elk geval goed. De dieren zijn zonder tegen te spartelen met een bak voer in een trailer gelokt. Het onderkomen waar de varkens nu verblijven, is volgens één van de verzorgers nog mooier dan dat ze op het Vogeleiland hadden.

Vorig artikelPolitie Deventer deelt beelden van verdachten op social media
Volgend artikelGo Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp in herfstvakantie