DEVENTER – Zondag 2 september was het bij Dansschool Eppink feest. Nou is het daar altijd gezellig, maar op die dag was de reünie vanwege het 55-jarig bestaan.

Oud-assistenten

Aan het begin van de middag was er een speciale reünie voor oud-assistenten. Helaas was het niet mogelijk om iedereen op te sporen. Maar van de ongeveer 55 personen die gevonden werden, waren er meer dan 40 oud-assistenten aanwezig.
Er waren zelfs assistenten uit de jaren 60. “Sommigen herkenden we gelijk, anderen waren in de loop der jaren toch wel wat veranderd”, vertelt Hans Eppink. “En wat fantastisch dat deze mensen de moeite hebben genomen om te komen”, vult Elly Eppink aan.
Onder het genot van een drankje werd er gezellig bijgekletst over die leuke tijd. Want dat werd het meest gehoord: Wat was het altijd gezellig en leuk om te dansen en te helpen.

Mooie verhalen
Deze borrel was slechts het begin van een middag vol herinneringen. Om 15.00 uur ging de zaal open voor oud-leerlingen. Ook hier was men erg enthousiast. Er werd gelachen en genoten van oude foto’s in een powerpointpresentatie op het grote scherm. “Zoiets was er in onze tijd nog niet”, aldus een leerling uit de jaren 70. Ook kwamen natuurlijk allerlei mooie verhalen en anekdotes ter sprake. In de hal stond een tafel met oude leskaarten, advertenties en folders, waarin sommigen zichzelf, tot grote hilariteit, nog terugzagen.

Mooie zalen voor een feest
‘Echt? Kan dat hier ook?!’ was een veel gehoorde opmerking tijdens de middag. Het is nog niet algemeen bekend dat je hier ook een feestje kan geven. De verschillende ruimtes zijn zeer geschikt voor het vieren van elk willekeurig feest. Met een hapje, compleet buffet of spannend ‘walking dinner’. Dus mocht je eens wat te vieren hebben bel gerust!

Deventer Nieuws
Hoe bereik je al die mensen voor een reünie? “Vijf jaar geleden heb ik uren doorgebracht met oude leslijsten en zocht namen op, veelal op Facebook. Dat had dusdanig weinig resultaat waardoor we dat dit keer niet hebben gedaan. We moesten het vooral hebben van de mond op mond reclame.. En dat is gelukt, aldus Caroline Eppink. En uiteraard heeft het stuk over ons jubileum en de reünie in het Deventer Nieuws ook heel goed geholpen!

“Gelukkig was er maar een klein deel van de leerlingen die de afgelopen 55 jaar les hebben gehad, anders hadden we logistiek een probleempje gehad”, lacht Nieck Eppink.

Over 5 jaar bestaan we 60 jaar, dus iedereen die het gemist heeft: schrijf maar vast in de agenda!

Buiten het gezellig bijkletsen om, werd er ook nog even muziek opgezet om te dansen. En dat ging wonderbaarlijk goed, gezien het feit dat de meeste mensen bij binnenkomst al riepen dat ze er niets meer van wisten. Tja, iets van jong geleerd…..?

Peter, een oud -leerling: “Ik dacht dat ik het niet meer kon, maar het ging toch best prima. Sterker nog, we hebben net besloten dat we het weer gaan oppakken. Wat is er nou leuker dan iets samen doen en wekelijks een gezellige avond te hebben?”

En zo is het, zegt Caroline. Een dansles is niet alleen de les, maar alles eromheen. Het contact met andere mensen, lekker bezig zijn op muziek, een drankje erbij. Dat is wat het zo leuk maakt.

Proeflessen in alle dansstijlen
In deze periode zijn er voor Hiphop, Salsa, KidsDance, Zumba en natuurlijk stijldansen allerlei proeflessen. Dus wil je het zelf een keer mee maken hoe het is, kijk dan op de website voor alle actuele informatie.

 

Vorig artikelGo Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp in herfstvakantie
Volgend artikelMaarten van der Weijden naar Sportweek Deventer