maandag, 20 mei 2024

Vacature burgemeester Deventer

DEVENTER – De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester is van start gegaan. De gemeenteraad is aan zet om een profielschets op te stellen. In dit profiel legt de raad vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben.

In juli 2018 werd voormalig burgemeester Andries Heidema aangesteld als Commissaris van de Koning  voor de Provincie Overijssel. Daarmee is de functie van burgemeester in Deventer weer open. Deze functie wordt tijdelijk ingevuld door waarnemend burgemeester Ron König. Per september 2018 is de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester gestart.

Voor de hele procedure stelt de raad een vertrouwenscommissie aan. Het eerste deel van de procedure is openbaar tot het vaststellen van de profielschets, die op 21 november plaatsvind. De selectie en de gesprekken met de kandidaten vindt vervolgens in beslotenheid plaats.

In gesprek

Om een compleet beeld te krijgen van alle rollen en gewenste kwaliteiten van een burgemeester voor Deventer, gaan de commissieleden op 18 september het gesprek aan met diverse mensen die samenwerken met de burgemeester bijvoorbeeld rondom veiligheid, gezondheid of regionaal bestuur. Ook wordt gesproken met vertegenwoordigers vanuit cultuur, het onderwijs en de wijken.

Profielschets

Begin oktober worden de opbrengsten van de vragenlijsten en gesprekken verwerkt. Daarna stelt vertrouwenscommissie de profielschets op. Deze wordt in de raadsvergadering van 21 november -in aanwezigheid van Andries Heidema als Commissaris van de Koning- besproken.

Vacature

Vervolgens stelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de vacature open, op advies van de Commissaris van de Koning.

Vorig artikelSnipperlingsdijk en Holterweg op de schop
Volgend artikelOlga Commandeur warmt FitStars Festival op
error: Content is beschermd!!!