zaterdag, 18 mei 2024

Veertigste editie Veluwerally start in Deventer

DEVENTER – Kanoliefhebberes uit het hele land komen 29 en 30 september naar Deventer voor één van de grootste kano-evenementen van Nederland: de 40e editie van de Veluwerally, een prestatietocht met kano’s en kajaks over de IJssel.

Ondanks de lage waterstand als gevolg van de droge zomer, gaat de Veluwerally 2018 gewoon door. Omdat de waterstand in de IJssel tussen Giesbeek en Deventer wel er laag is, is er dit jaar géén zaterdagtocht en géén 80 km tocht. De organisatie vindt dat echt te gevaarlijk. De 20, 35 en 50, vanaf Deventer stroomafwaarts gaan wel gewoon door. De tocht voert stroomafwaarts over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer), Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer).

ZATERDAGPROGRAMMA WORP

Aan het water op de landtong voor de camping op de Worp staat van 13.00 tot 16.00 uur de Deventer Kanovereniging paraat voor bezoekers die kunnen zwemmen en het kanovaren willen proberen. Neem wel droge kleding mee, het kan zijn dat je nat wordt. Er zullen nog meer activiteiten op en rond het campingterrein op de Worp in Deventer plaatsvinden. We verwachten een aantal leveranciers van kampeer- en kano-artikelen. Ook zal er een frietkraam zijn. Meer details van het zaterdagprogramma zullen we bekend maken op de website van de Veluwerally.

ZATERDAGPROGRAMMA DKV

Op zaterdag wordt bij het clubhuis van de Deventer Kanovereniging het ééndaagse kanopolo toernooi van het Oosten gevaren van 10.30 en 17.00 uur. Dit toernooi is speciaal voor beginners en jeugdleden en daarnaast is er ook een poule voor meer ervaren spelers. Gezelligheid staat centraal en het is de gelegenheid om kennis te maken met kanopolo. Deelnemende teams zijn: DKV, Euros, Het Anker, De Batavier, Keistad en team Tillikum verdedigt de titel.

VAARSCHEMA OP ZONDAG

Op zondag zullen de deelnemers aan de Veluwerally vertrekken vanaf acht uur in de ochtend. Voorgaande jaren zorgde mist ervoor dat de start uitgesteld moest worden. Voor de deelnemer is het dan ook spannend of er op tijd vertrokken kan worden. Er wordt afgevaren als er genoeg zicht is om veilig het water op te gaan. Daarna krijgen de deelnemers bij aankomst in Wijhe, Hattem of Kampen een medaille uitgereikt. Voor meer informatie over de Veluwerally vanaf de Worp bezoek de website www.veluwerally.nl Voor meer informatie over de Deventer Kanovereniging, gashavenstraat 9, bezoek de website www.deventerkanovereniging.nl

Vorig artikelVolleybalmannen starten bekercompetitie sterk
Volgend artikelWeerbericht dinsdag
error: Content is beschermd!!!