DEVENTER – In winkelcentrum Keizerslanden is vannacht een plofkraak gepleegd op een pinautomaat midden in het winkelcentrum. Door de harde knal sprongen de ruiten van omliggende winkels en een naastgelegen flat eruit.

Op straat liggen veel brokstukken. De harde knal werd tot ver in de omgeving gehoord. Het gebied rond het winkelcentrum is ruim afgezet vanwege mogelijk explosiegevaar van niet-ontplofte explosieven.

De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om de pinautomaat te onderzoeken. Dat doen ze met een kleine, op afstand bestuurbare robot met een grijparm.

Over de buit is nog niets bekend. Drie woningen zijn door de politie ontruimd. Van meerdere woningen boven de pinautomaat en winkelpanden zijn de ruiten gesprongen. Een aantal bewoners is opgevangen bij buren of staat op straat. Na 07 uur mochten ze weer terug naar hun woning.