DEVENTER – Onder de naam ‘Two of a Kind’ spelen twee begaafde musici: Hanne Steffers en Sebastiaan van den Bergh. Two of a Kind biedt een heel divers programma waarin de cellisten werken spelen uit de tijd van de barok tot en met de moderne tijd. Een ensemble van twee celli komt niet zo vaak voor, maar het repertoire biedt toch verrassend veel mogelijkheden. Composities voor twee celli zijn redelijk veel geschreven maar niet vaak gespeeld, dit is dan ook de reden waarom Two of a Kind graag als cello-duo optreedt. Zo onderscheiden ze zich van andere groepen met een niet veel gespeeld maar wel bijzonder repertoire.

Hanne Steffers begon met cello les op 9 jarige leeftijd.  In 2013 studeerde ze af aan het HKU Conservatorium Utrecht. In 2006 speelde zij mee met het Groot Entree Orkest, gecoacht door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het jaar daarna solideerde zij tijdens het Buxtehude project. Zij nam deel aan masterclasses in Zwitserland, Franrijk, Engeland en Belgie. Nu is Hanne cellist in het vaste ensemble Duo MODus, Two of a Kind en het Arensky Ensemble.

Sebastiaan van den Bergh begon met cello spelen toen hij 8 jaar oud was. Hij begon zij lessen aan zijn school in Italië. Na vier jaar verhuisde hij terug naar Nederland en vervolgde zijn lessen en daarna wordt hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 2013 behaalde Sebastiaan zijn Bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Gedurende die studie volgde hij zomercursussen, als  de NJO Summer Academy en de de Ligeti Academy. Ook nam hij tijdens zijn studie deel aan masterclasses van o.a. Pieter Wispelwey. In 2014 startte Sebastiaan zijn Masterstudie aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Sebastiaan  behaalde in 2016 zijn Masterdiploma met onderscheiding.

Artius-Humanitas

Radboudlaan 1 Deventer

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: ’t Proathuus

Vorig artikelSamen eten en samen koken in de Kuip
Volgend artikelGele Verhalenbus rijdt weer rond in Deventer