DEVENTER – Misschien heeft u de Gele Verhalenbus al rond zien rijden in Deventer, Lochem of Zutphen.  De knalgele HY Citroën uit 1973, een bus waarin jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 8 jaar voorgelezen worden, is gevuld met een koffer vol prachtige prentenboeken. Op een digitaal scherm worden de illustraties vertoond. Jonge kinderen komen in aanraking met taal. Hun woordenschat  wordt vergroot. Ze leren genieten van mooie verhalen en worden nieuwsgierig naar boeken. De Gele Verhalenbus werd overgenomen van de bibliotheek Deventer. Stichting Gele Verhalenbus was begin juli 2018 een feit. De bus maakt een doorstart. Het werkgebied wordt vergroot en de bus rijdt nu in Deventer, Lochem, Zutphen en omgeving. De vrijwilligers zien het als een uitdaging om de bus op nieuwe locaties voor te rijden. Sandra Nieland en Josje de Val lezen voor op scholen, kindercentra en op kleinschalige evenementen. ” Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar “. Op de site www.geleverhalenbus.nl vindt u volledige informatie over de bus. Een filmpje geeft een impressie van wat de Gele Verhalenbus brengt en te bieden heeft. De Kinderboekenweek is een drukke periode voor de Gele Verhalenbus. Op de beschikbaarheidskalender ziet u wanneer de bus vrij is. U kunt nog boeken, maar natuurlijk komen wij ook heel graag op een ander moment in dit schooljaar. Via de site kunt u een aanvraag indienen. Graag tot ziens in de Gele Verhalenbus.

Vorig artikelArtius-Humanitas presenteert klassiek Duo Cello
Volgend artikelVMB Dier, Tuin & Ruitersport; voor een goed advies en een ruim assortiment