DEVENTER – Na ruim 11 dienstjaren vertrekt Aschwin Lankwarden als directeur bij Sportbedrijf Deventer om per 1 december 2018 in dienst te treden als algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse  Zwembond (KNZB).

Sportbedrijf Deventer wil Aschwin Lankwarden bedanken voor zijn jarenlange inzet. Als directeur heeft Lankwarden een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf. “Dankzij innovatieve producten en nieuwe concepten op het gebied van duurzaamheid, sport en recreatie is Sportbedrijf Deventer nu minder afhankelijk van subsidies en een moderne organisatie die voorop loopt in de branche. Onder leiding van Aschwin is er gebouwd aan een sterk team en groeide het bedrijf uit tot de succesvolle organisatie die het nu is”, aldus Haico Meijerink, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Aschwin Lankwarden: “Met veel plezier heb ik meer dan elf jaren binnen Sportbedrijf Deventer werkzaam mogen zijn. Het was geen makkelijke beslissing om dit bedrijf te verlaten. De KNZB is een prachtige sportbond. De organisatie maakt een transitie door en moet om gezond te blijven investeren in haar sporters en zwemveiligheid. Maar daarnaast moet de zwembond ook de ongebonden sporter en de vraag uit de markt gaan bedienen. Dat vergt een veranderende koers in denken en doen. Daar kan en wil ik heel graag aan bijdragen.’’

Aschwin Lankwarden heeft ruime ervaring in de zwemwereld. Na een jarenlange carrière als Regiomanager bij Sportfondsen Nederland, werd hij ruim elf jaar geleden directeur van Sportbedrijf Deventer. Daarnaast zijn hij en zijn gezin actieve waterpoloërs en was hij voorzitter van eredivisievereniging Schuurman BZC. Van 2014 tot 1 oktober 2018 maakte Lankwarden deel uit van het KNZB bestuur.

Vorig artikelHorecabedrijf aan de IJssel komt steeds dichterbij
Volgend artikelLevende etalages krijgt veel bekijks