DEVENTER – Ondernemers in de Deventer binnenstad snappen er niks meer van. De gemeente Deventer gaat ook parkeergeld heffen op alle zondagen. Normaal moest er op zondag alleen parkeergeld betaald worden wanneer er een koopzondag was. Nu moet er ook betaald worden op reguliere zondagen. Dit komt omdat binnenstad ondernemers 52 keer per jaar op zondag open zijn. Reden van de gemeente Deventer om ook op die zondagen parkeergeld te heffen. Ondernemer Bert Bosman van Musicshop disc snapt de gemeente niet. “Veel ondernemers uit de binnenstad snappen er niks meer van. Deventer wil graag dat er meer bezoekers naar de binnenstad komen, maar op deze manier schrik je bezoekers alleen maar af. Het winkelend publiek gaat op deze manier liever naar Twello of Raalte, want daar hoef je geen parkeergeld te betalen”, aldus Bosman. Parkeergeld is één van de inkomstenbronnen van de gemeente. Maar door nu ook dagjes mensen die ‘gewoon’ een bezoek willen brengen aan de binnenstad komen op deze manier niet meer. Bosman hoopt dat de SDBM hier nog een stokje voor kan steken.

Vorig artikelGo Ahead Eagles put vertrouwen uit topduels
Volgend artikelPeter Bos van Houdbaar bedankt Deventer voor de vele foto’s