DEVENTER – Na de toppers tegen NEC en Sparta treft Go Ahead Eagles dit weekend opnieuw een tegenstander van formaat: het gedegradeerde Roda JC is zondagmiddag (12.15 uur) de opponent in de Adelaarshorst. De duels met NEC en Sparta eindigden beide in een remise en daar hield Istvan Bakx gemengde gevoelens aan over.

Bevestiging

“Qua puntenaantal had ik op net iets meer gehoopt”, bekent de Zeeuwse middenvelder. “Maar als je het spel gezien hebt, dan was dat voor de buitenwereld toch een beetje de bevestiging waar ze naar op zoek waren. Ik denk dat we die wel hebben kunnen geven.”

Go Ahead Eagles deed niets onder voor de twee ploegen die een gooi naar het kampioenschap gaan doen. Toch wil de club uit Deventer zelf nog altijd niet gezien worden als een titelkandidaat.

Scorebordjournalistiek

“Dat is scorebordjournalistiek en daar moeten we ons helemaal niet mee bezig houden”, vindt Bakx. “We moeten gewoon goed aanvallen, goed verdedigen en goed omschakelen. Daar moet dan een plek op de ranglijst uit voortvloeien waar je op het eind van de rit tevreden mee bent.”

En er valt nog genoeg te verbeteren, vindt ook trainer John Stegeman. “We zullen slagvaardiger moeten zijn. En we moeten leren om een wedstrijd te killen; het gaat ook om het resultaat.”

Vaste basiself kan starten

Stegeman kan waarschijnlijk starten met zijn vaste basiself; Dzepar had deze week last van zijn enkel, maar trainde vrijdag weer voluit mee. Ook Jeff Stans, die uit voorzorg een paar dagen aan de kant bleef, is tegen Roda JC inzetbaar. Dat geldt ook voor Roland Baas, die vorige week ontbrak vanwege een lichte blessure.

De ploeg uit Limburg staat op de tiende plaats en heeft vier punten minder dan Go Ahead Eagles. “Een ervaren en volwassen ploeg, die individueel heel goede spelers heeft”, weet Stegeman. “En verdedigend hebben ze de organisatie prima op orde. Het wordt een enorme uitdaging voor ons.”

Vorig artikelSchaatsen in de korte broek op Deventer IJsbaan
Volgend artikelBinnenstad ondernemers snappen er niks meer van