BATHMEN – De tien finalisten van de verkiezing van ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2018 zijn bekend en Bathmen zit erbij.

De winkelgebieden die dit jaar kans maken op de titel van Schoonste Winkelgebied zijn (op alfabetische volgorde): Centrum Almere (Almere), Centrum Bathmen (Deventer), Brouwhorst (Helmond), Centrum Domburg (Veere), Glacisweg (Maastricht), Centrum Oostkapelle (Veere), Centrum Veere (Veere), Centrum Voorburg (Leidschendam-Voorburg), Centrum De Wijk (De Wolden) en Centrum Zuidwolde Dr (De Wolden).

Op dinsdag 30 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door NederlandSchoon. Naast de winnaar van deze verkiezing wordt tijdens de uitreiking ook nog de ‘Gemeente (groot, middelgroot en klein) met de Schoonste Winkelgebieden 2018’ en ‘Grootste Stijger 2018’ bekendgemaakt. Voor deze verkiezing zijn door NederlandSchoon 581 Nederlandse winkelgebieden onderzocht. Voor meer informatie en de volledige uitslag zie www.nederlandschoon.nl

Uit het onderzoek is gebleken dat bezoekers van Centrum Bathmen tevreden zijn over het beheer van het winkelgebied. Zo wordt er voldoende schoongemaakt en het groen goed onderhouden. Het winkelgebied scoort op het grof zwerfafval, fijn zwerfafval én onkruid zeer goed (A+ niveau, zijnde ‘helemaal schoon’).

Voor de zesde keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de verkiezing van ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. NederlandSchoon wenst met de verkiezing de samenwerking tussen gemeenten, ondernemers en beheerders te stimuleren. Een schoon winkelgebied straalt meer gastvrijheid uit. Het winkelend publiek voelt zich hierdoor meer welkom, en daar heeft de ondernemer baat bij. De omvang van de verkiezing groeit ieder jaar; vorig jaar deden er 77 gemeenten en 576 winkelgebieden mee. Dit jaar namen 125 gemeenten en 581 winkelgebieden deel aan de verkiezing. Het aantal deelnemende gemeenten is aanzienlijk gestegen met een stijging van 60%. Maar liefst 44 gemeenten doen dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezing.

Vorig artikelWeerbericht zondag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDrtv sport zoekt versterking