BATHMEN – In ons land zijn duizenden kinderen blind of slechtziend door een oogaandoening. Op dit moment zijn veel van deze oogaandoeningen nog niet te genezen. Daarom collecteert Bartiméus Sonneheerdt van 15 t/m 20 oktober in de gemeente Deventer om geld in te zamelen voor belangrijk oogonderzoek.Specifiek gaat het om meerjarig onderzoek naar een betere behandeling van zeldzame, ernstige oogaandoeningen bij kinderen. Oogartsen van Bartiméus en UMC Utrecht slaan hierbij de handen ineen.

Bert van Leeuwen, ambassadeur van Bartiméus Sonneheerdt: “Als het lukt om betere behandelmethodes te vinden, kunnen de kinderen wellicht langer hun zicht behouden. Dat kan een groot verschil maken. Want ook blinde en slechtziende kinderen dromen over later. Net als hun leeftijdsgenootjes willen ze bij de brandweer, of muzikant of zwemkampioen worden. Daar moeten ze nu nog éxtra hard voor knokken. Maar een betere behandeling van hun oogziekte kan dat veranderen, en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

Meer informatie: steunBartimeus.nl/collecte

Contact personen:

Bathmen en Groot – Colmschate: Anja Brinkman, tel.0570-654948,

Lettele, Oude Molen en Okkenbroek: Marian Jansen, tel. 0570-551675.

Vorig artikelGA Eagles vergeet te winnen in de laatste minuut
Volgend artikelBegin met hardlopen en luid het jaar uit met de Brink tot Brinkloop!