Opnieuw bewees Go Ahead Eagles makkelijk mee te kunnen met de huidige top van de eerste divisie. In Almere won het op alle fronten van de ambitieuze lokale FC. Want City kon geen vuist maken, creëerde een enkele kans, daar waar Go Ahead Eagles organisatorisch veel verder is. En niet alleen op het veld, ook daar buiten. De schertsvertoning voor aanvang van het topduel in Almere was fnuikend. De lampen gingen driemaal uit en weer opnieuw aan en ergens daartussen leek de lounge in rook op te gaan. Maar de mascotte van de thuisclub verscheen plots vanuit de rookpluimen om half uitgelicht ongemakkelijk met zijn vlag te zwaaien op dat dak. Dit tot zwaar leedvermaak van de Almere supporters rondom mij, die zich afvroegen waar het eigenlijk om ging. Diezelfde supporters werden meer dan 90 minuten lang overstemd door de fanatieke aanhang uit Deventer. Er konden 350 uitsupporters mee en die waren er ook! Ze schreeuwden hun ploeg naar de overwinning waardoor de koppositie behouden blijft. Trainer Stegeman wil van geen titelaspiraties weten, maar over enkele weken heb je de zwaarste tegenstanders allemaal gehad en de huidige tussenbalans is een koppositie. Cambuur Leeuwarden vrijdag, Ajax als grappig tussendoortje, Telstar uit en 18 november op bezoek naar FC Rente. Daar in Enschede kunnen we echte conclusies gaan trekken, bepalen of Kowet mee gaat dingen om de titel.

Ondertussen ben ik in ieder geval dik tevreden, terugkijkend op twee jaar lang pure armoede. Geldverkwisting, noodgrepen, groepjesvorming en misdaad tegen de supporters-menselijkheid. Alles heb ik gezien en meegemaakt, overal was ik bij. Supporter zijn van GA Eagles is niet eenvoudig, maar dit waren pas echt ‘tropenjaren’. Nu eindelijk weer een opleving, met een echt team en met georganiseerd voetbal. Want er staat een team hoor, geen groepjesvorming, iedereen is gelijk. Natuurlijk balen sommige spelers dat ze niet spelen, maar het doet geen enkele afbreuk aan het team zijn. Er is eindelijk een andere lijn ingezet aan de Vetkampstraat en het werpt direct zijn vruchten af. De Adelaar is herboren en ik ben trots dat ik er getuige van was en ben.

Vorig artikelSteek een kaarsje aan voor geliefde overledene in Lebuïnuskerk
Volgend artikelProef! Wijnwinkel in Diepenveen viert 5-jarig bestaan!