DEVENTER – Of het nu kort geleden of jaren terug is, velen onthouden de sterfdag van een geliefde. Mensen met een religieuze binding hebben daarvoor rituelen op Allerzielen of Eeuwigheidszondag. Maar ook voor wie niet bij een kerk is aangesloten, is het fijn om alleen of met anderen stil te staan bij degenen die we moeten missen. Dat kan in ons aller Grote of Lebuïnuskerk in het hart van Deventer. Deze kerk staat op zaterdag 27 oktober van 11.00 tot 16.00 uur open voor iedereen die iemand wil gedenken. Er is op diverse plekken gelegenheid om een kaarsje aan te steken, even te zitten, te mijmeren, iets in een gedenkboek te schrijven. Ook is er een leestafel en ‘s middags op gezette tijden muziek.

Ingang Grote Kerkhof, onder de toren, toegang gratis.

Vorig artikelMurobike Deventer van alle markten thuis
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Herboren