Een cursus met tips en oefeningen over (niet) vallen, balans en beweging
DEVENTER – Op donderdag 4 oktober start de de cursus Zeker Bewegen in de Ridderhof in Keizerslanden (Balderikstraat  2A). Valt u wel eens of bent u bang om te vallen? Dan is deze training iets voor u.

Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dan is het belangrijk dat u uw zelfstandigheid zo veel mogelijk behoudt en daarmee de regie over uw eigen leven. Blijven bewegen is belangrijk op oudere leeftijd. Hoe mobieler, hoe onafhankelijker.

Wie niet meer actief is, kan in een vicieuze cirkel terechtkomen: gebrek aan beweging leidt tot vermindering van spierkracht en tot minder reactievermogen. Ongeoefendheid en passiviteit leiden tot minder opvangreflexen.

Met andere woorden, wie weinig beweegt, loopt onzeker, wordt angstig en kan eerder vallen. Een cursus als deze is goed voor het behoud van uw zelfstandigheid en houdt u  ‘zeker op de been’. Na de les kunt u gezamenlijk een kopje koffie/thee drinken. Kosten voor 10 bijeenkomsten: € 38,50 (incl koffie/thee). Start: donderdag 4 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie en aanmelden bij Marijke Monnink, Sociaal Team Keizerslanden, telefoon 06 – 460 129 10 of bij Raster Ouderenwerk, telefoon 0570 – 611 247. U kunt zich ook aanmelden op de eerste bijeenkomst. Deze cursus is tot stand gekomen door samenwerking van het Sociaal Team Keizerslanden en Raster Ouderenwerk.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Lekker laten lopen
Volgend artikelDeborah J. Carter sings the Beatles bij Taste of Jazz in de Bibliotheek Deventer