We gaan een mooi seizoen tegemoet. Na afgelopen vrijdag kunnen we gerust concluderen dat we mee kunnen met een kwalitatief hoogwaardige ploeg als NEC. Er staat wat kapitaal op het veld in Nijmegen en Kowet voetbalde geregeld beter als de thuisploeg. Met tegenstanders als Sparta, Roda JC, Almere City en SC Cambuur het verschiet de komende weken, brand ik van nieuwsgierigheid.
Niet iedereen zal het mij in dank afnemen, maar met zulke tegenstanders als dit voetbaljaargang, speel ik liever op dit niveau dan achteruit hollen in de eredivisie. Cambuur Leeuwarden, straks mogelijk FC Den Bosch en natuurlijk FC Twente zijn ook kandidaten voor de bovenste plekken en GA Eagles lijkt mee te kunnen met het niveau! Als de Eagles minder slordig waren in Nijmegen had er een driepunter ingezeten, NEC was achteraf het meest tevreden met de puntendeling. De selectie uit Deventer beaamde dat zelf ook achteraf, zagen het als een gemiste kans en keken misschien wel teveel op tegen NEC. Zeker in de beginfase was dat zichtbaar. Maar nadat het team van Stegeman eenmaal de schroom van zich af wierp, knakte NEC regelmatig. Vastigheden worden zichtbaar, ook de groep ervaart dat, spint tevreden over de stemming en geniet van de straffe trainingen. Zelfs onderschatte spelers als Verheydt tonen hun waarde, constant maar sleuren en slepen aan die defensie. De linksbuiten positie blijft een vreemd verhaal, Langedijk lijkt zich het meest nadrukkelijk te melden voor die positie. Ook Overgoor klopt op de deur, zeker gezien het tegenvallende spel van Stans de laatste weken. Maar ondertussen kunnen we allemaal twijfelen, Stegeman laat constant dezelfde poppetjes staan. Daarmee creëert de man uit Epe juist weer dat vertrouwen, de duidelijkheid en de automatismen. Ik moet me er maar niet tegenaan bemoeien en lekker genieten van dat wat komen gaat! En eeuh, één tip aan Stegeman: Dat bekerduel in Amsterdam lekker laten lopen, het tweede opstellen en vol voor de competitie gaan. Zeker zolang ze in Zeist weigeren mee te denken met de kleintjes. In andere landen spelen de amateurs in de beker altijd thuis en de reserves onder andere omstandigheden. Maar die discussie heeft nu even geen zin, op naar vrijdag in een bomvolle Adelaarshorst; wat een lekker seizoen gaan we tegemoet.

Vorig artikelGezamenlijke actie Van Mossel Kia en Club Pellikaan
Volgend artikelCursus Zeker Bewegen start op 4 oktober