COLMSCHATE – Op zaterdag 27 oktober is de veertiende landelijke Nacht van de Nacht. Beleef de leukste Nacht bij de Ulebelt en kom tussen 19.00 en 22.00 uur meedoen met een spannende nachtbelevingstocht, leuk voor jong en oud!De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd om het belang van donkerte en de nacht te benadrukken, voor natuur, dieren, mensen en energiebesparing. Ook de gemeente Deventer doet mee aan de Nacht van de Nacht: er is deze nacht geen aanlichting van de monumenten de Waag, de Lebuïnuskerk en de Bergkerk.

Spits je oren in het donker

Tijdens deze leukste nacht van de Ulebelt staat de nacht met al haar geluiden centraal! Zo zal er elk half uur een kort optreden zijn van een fluitist met percussionist, die de stilte van de Nacht laten horen in het amfitheater. Muziek kan de ervaring van die stilte enorm versterken. Nieuwsgierig? Kom dan luisteren naar de stiltemomenten van Siem en Nicole. Voor wie wil, kan ook een gedeelte meespelen.

Nachtposten

Tijdens deze Leukste Nacht zijn er nog meer nachtposten. Slapen de dieren van de Kinderboerderij eigenlijk wel ’s nachts? Bij een heldere nacht staat een telescoop klaar om de sterrenhemel te bekijken. Je kunt uilenballen uitpluizen met de Vogelwerkgroep IJsselstreek of nachtdieren bekijken en naar dierenfabels luisteren bij het IVN Deventer. Onderweg kun je ook een heks tegenkomen bij haar pruttelende kookpot. En het is natuurlijk leuk om in het donker een stille wandeling te maken over het erf. Is het wel echt donker ’s nachts? Bij het kampvuur kun je even op verhaal komen en nog iets lekkers drinken.

De tocht loop je zelfstandig, starten kan tussen 19.00 en 21.30 uur (niet allemaal tegelijk!).

De entree is € 4,00 inclusief een consumptiebon voor koffie, nachtthee of warme chocomelk. Wie wil, mag zelf een zaklamp meenemen. Opgeven mag, hoeft niet, via 0570-653437 of info@ulebelt.nl

Locatie: De Ulebelt, Maatmansweg 3.

Vorig artikelVoetbalplaatjes scoren bij PLUS Joffrey Ter Horst Schalkhaar
Volgend artikelPolitie: vermist 16-jarig meisje uit Schalkaar is weer terecht