DEVENTER – Dankzij vrijwilligers kent de gemeente Deventer tal van sportieve, culturele, sociale en educatieve initiatieven. Activiteiten die zonder vrijwilligers niet kunnen bestaan. De PvdA Deventer is erg onder de indruk van al die mensen die zich vrijwillig en op een bijzondere wijze inzetten voor de Deventer samenleving. Bij wijze van dank en uiting van waardering deelt de partij elke maand een rode taart uit aan een organisatie of inwoner die zich inzet voor anderen. Deze maand zetten we Evelien Kainama, vrijwilliger bij WZC Humanitas, in het zonnetje.

Evelien geeft aan zich als een vis in het water te voelen bij Humanitas: “De eerste weken heb ik met de koffiekar rondgelopen, dit is een goede manier om bewoners te leren kennen. Met kleine dingen zoals een praatje maken, muziek luisteren, wandelingen maken en een  luisterend oor zijn, doe je de bewoners een groot plezier. Het bijzondere van Humanitas vind ik dat jong en oud samen in een gebouw wonen en dat iedereen met respect met elkaar omgaat. Ik hoop nuttig te kunnen zijn voor de ouderen. Zij zijn voor mij ook heel nuttig omdat ik altijd met een goed gevoel naar huis ga. De volgende dag ga ik met een glimlach weer naar Humanitas, waar we samen met veel liefde iedere dag opnieuw een start maken.”

Evelien won als vrijwilliger veel bewoners voor zich. Zij doet wat nodig is voor de bewoners. Dat kan zijn iemand begeleiden om zich thuis laten voelen in Humanitas, een heerlijke maaltijd koken en dat opeten aan een mooi gedekte tafel of contact maken met de familie. De bewoners varen er wel bij en daarom verdient zij de Rode Taart van de Maand!

Vorig artikelKNARS released vrijdag tweede album in het Burgerweeshuis
Volgend artikelDoe uzelf een plezier en chip uw huisdier!