DEVENTER – Vrijwilligers zijn als zuurstof voor veel belangrijke sportieve, culturele en sociale initiatieven en organisaties in Deventer. De PvdA Deventer zette daarom ook deze maand weer hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje met de rode taart van de maand. Deze keer ging de taart naar Henk Kievit en Ansje Bos, die met veel plezier voetbalclub RDC draaiende helpen houden. Dit vrijwilligersduo is onmisbaar voor de club. Henk verzorgt al jaren de materialen van de club en Ansje zet zich enthousiast in voor de jeugd als coördinator. Maar ze kunnen wel wat extra hulp gebruiken, er is altijd vraag naar extra handen om te helpen bij de verschillende klussen die de club heeft.

Bij het runnen van een voetbalclub komt ontzettend veel kijken. Zo is het essentieel dat aan het begin van het seizoen alle spelers een tenue hebben. Dat is een flinke klus. Aan het einde van het seizoen worden alle tenues weer ingenomen en klaargemaakt voor het volgende seizoen. Om alles op tijd in orde te hebben, werken Henk en Ansje zelfs in de vakantie door. Het geeft veel voldoening om zich samen in te zetten voor de club maar er zijn wel meer vrijwilligers nodig. Vele handen maken licht werk. Er is van alles te doen: bardiensten draaien, clubavonden organiseren, sponsoring regelen, scheidsrechters werven, voor elk wat wils.

De PvdA is onder de indruk van al die mensen die zich vrijwillig inzetten voor de Deventer samenleving. Zonder vrijwilligers kunnen tal van activiteiten, zoals bij voetbalclub RDC, niet bestaan. Vandaar dat de Rode Taart van de Maand deze keer verdiend naar Henk en Ansje gaat. PvdA-fractievoorzitter Rob de Geest reikte de taart uit in het clubgebouw van RDC aan het duo.

Als uiting van die waardering deelt de partij elke maand een rode taart uit aan een organisatie of aan vrijwilligers die zich inzetten voor anderen.

Vorig artikelVingerafdruk van verdriet, een informatief en openhartig symposium
Volgend artikelAllerheiligen en Allerzielen in St. Nicolaaskerk van Schalkhaar