COLMSCHATE – Het milieu- en natuurcentrum Ulebelt in Deventer verkeert in financiële nood. Om het centrum in de huidige vorm te laten bestaan, is er meer geld van de gemeente nodig.

Het ‘Leukste Uitje van Overijssel 2018’ krijgt steeds minder geld van de gemeente Deventer, zegt voorzitter Peter Hermans van Ulebelt. “De gemeente heeft de laatste tijd veel bezuinigd. Een paar jaar geleden zijn wij, in opdracht van de gemeente, met een kinderboerderij gestart. Maar die is al weer wegbezuinigd.”

“We moeten nu onze reserves aanspreken en dat is onhoudbaar”, zegt Hermans. “We zouden graag voor volgend jaar 150.000 euro van de gemeente willen.”

Begroting
De gemeenteraad van Deventer praat deze week over de begroting van volgend jaar. Hermans zal geen extra druk uitoefenen op de raad: “Wij zijn niet het type organisatie dat met de vuist op tafel slaat. Wij gaan wel altijd de dialoog aan.”

“Dik een jaar geleden zijn we met de gemeente om tafel gaan zitten. Het is dus niet nieuw voor ze dat wij in de problemen zitten. We hebben ook gezegd: ‘Vrienden, het wordt nu wel erg urgent. Er moet wat gebeuren!'” aldus RTV Oost

Projecten
De 150.000 euro die Ulebelt graag zou willen hebben, wil het investeren in projecten voor de gemeente. “Zo zorgen we ervoor dat de gemeente er wat voor terugkrijgt”, besluit Hermans.

Vorig artikelWie loopt er al warm voor de Midwinterloop?
Volgend artikelStappenplan kopen meerdere kaarten FC Twente-uit