DEVENTER – Bijna iedereen kent het Schotse medium Derek Ogilvie. Is het niet van zijn tv-shows die jarenlang op RTL4 te zien zijn geweest, dan wel van één van zijn vele theatershows. Na twee rustige jaren is Derek in 2018 weer volop gaan toeren en zo ook dit najaar. In november en december toert hij maar liefst langs 30 theaters door het hele land met zijn Hello Again Tour.

Derek: “Natuurlijk hopen de meeste mensen die naar de show komen dat ze contact krijgen met hun overleden dierbaren. Om die reden heb ik nu bewust gekozen voor kleinere theaters. Op die manier kan ik een intiemere sfeer creëren en het vergroot tevens voor het publiek de kans op een reading.”

Kan iedereen jou verstaan en hoe kunnen mensen volgen wat er gebeurt? “Ik werk al jaren met een vertaler die tijdens de voorstellingen alles vertaalt zodat eenieder de show begrijpt. Daarbij laten we alles op een groot scherm zien dus de show is voor iedereen goed te volgen.”

“Ik loop graag door het hele theater heen, zelfs dwars door het publiek, om contact te maken met overledenen. Van de eerste rij tot op het balkon – ik ga waar de ‘spirits’ mij brengen. Natuurlijk zijn er emotionele momenten in de show, maar er wordt ook regelmatig gelachen. Een goede sfeer is erg belangrijk.”

Voor meer informatie en kaarten ga naar: www.derekogilvie.com

Vorig artikelSinterklaas op de schone toer in Bathmen
Volgend artikelDeventer heeft een gecertificeerd Dementievriendelijke uitvaartverzorger