maandag, 27 mei 2024

Deventer Stadsstrand kan beginnen

DEVENTER – Na een spannende en enerverende week is de schade bijna hersteld en staat de nieuwe campagne gelukkig weer op bijna 90 procent van het streefbedrag.

Vlak voor het eind van de campagne ontvingen Koos Janssen en partner Evelien een brief van De Nederlandsche Bank over hun crowdfinancecampagne. Kort samengevat: Eigenlijk deden ze alles goed, alleen hadden ze de campagne blijkbaar niet in eigen beheer op hun eigen website mogen laten lopen. Hiervan waren zij helaas niet op de hoogte, anders was dit natuurlijk nooit gebeurd. “Het was extra vervelend dat we deze brief ontvingen op het moment dat we het streefbedrag op enkele duizenden euro’s na bereikt hadden”, aldus het koppel.

Alle investeerders hebben netjes hun investering teruggestort gekregen op hun bankrekening. Gelukkig reageerden de investeerders begripvol en het grootste deel heeft inmiddels alweer opnieuw geïnvesteerd via het door de AFM erkende platform CrowdAboutNow (bekend van o.a. samenwerking met DAVO Stadsbrouwerij). Een aantal investeerders hebben de investering uit steun en vertrouwen verhoogd of zelfs verdubbeld. Hoe tof is dat!?

Aangezien er een toezegging is van o.a. leveranciers en sponsoren van 35.000 euro is het streefbedrag bijgesteld van 180.000 naar 145.000. De initiatiefnemers hopen de komende tijd nog 60.000 euro rxtra binnen te halen via crowdfunding. Dit is nodig om een toilet voor minder validen te realiseren. Ook keukenapparatuur, zonnepanelen en meubilair kunnen dan aangeschaft worden.

April 2019 moet het nieuwe stadsstrand van Deventer open gaan voor publiek. Echter, zwemmen in de IJssel is dan nog niet mogelijk. Maar daar wordt nog over onderhandeld, aldus Janssen.

Ook investeren of benieuwd naar de huidige tussenstand? Check www.crowdaboutnow.nl/campagnes/meadow

Vorig artikelVoorleesochtend bij de Ulebelt
Volgend artikelIllegale dumping bankstel in Schalkhaar
error: Content is beschermd!!!