DEVENTER – In een heerlijk zondagmiddag zon speelde Go Ahead Eagles tegen Roda JC. De toeschouwers in de Adelaarshorst moesten zondagmiddag lang wachten op het spektakel. Pas in de tachtigste minuut opende de thuisclub de score, via Paco van Moorsel. Twee minuten later was het de beurt aan Bakx, die de assist leverde voor de 2-0 van Thomas Verheijdt. Van Moorsel bepaalde de eindstand in de 86ste minuut op 3-0.

Door die overwinning is Go Ahead Eagles, waar Julius Bliek de hele wedstrijd op de bank bleef en Bakx na 87 minuten werd vervangen, weer koploper in de eerste divisie. De ploeg nam de eerste plek over van Almere City FC, dat vrijdag gelijkspeelde tegen FC Volendam. Go Ahead staat na negen duels op twintig punten. Dat zijn er evenveel als de formatie uit Almere, maar het doelsaldo van de Deventernaren is beter.