DIEPENVEEN – Zij werd 50 en hij werd 40 dit jaar, en vonden dat het nú de tijd is om de marathon van New York te gaan lopen. Heidi Ter Veer van Turnaround, en Toine Harmsen van Keurslager Harmsen uit Diepenveen, gaan aanstaande zondag de marathon van New York lopen. “Althans dat gaan we proberen”, vertelt Toine. Het is voor mij de eerste keer dat ik een hele marathon ga lopen. Heidi en ik zijn al 18 weken onszelf aan het voorbereiden op de 42.2 km. Vier keer per week trainen we, en dat moet voldoende zijn. Donderdag vertrekken de beide ondernemers naar New York samen met 14 andere inwoners uit Diepenveen. “Over het algemeen zijn dat artsen, dus we zijn in goed gezelschap”, lacht Toine.

Via TUI at Home Marissa Roesink uit Diepenveen, die deze reis inclusief marathon verzorgt, hebben we ons in oktober 2017 ingeschreven. Je moet dan al wel je startgeld betalen, maar of je wordt uitgeloot om mee te mogen doen weet je dan nog niet. “Gelukkig gebeurde dat bij ons wel” vertelt Toine. Samen met 55.000 andere sportievelingen van over de hele wereld gaan we het zondag doen. Als we de marathon uitlopen, en daar ga ik wel van uit, hebben we misschien de week erop wel de ‘NY hamburger’ in onze vitrine liggen.

Aanstaande maandag leest u of de beide ondernemers uit Diepenveen het gehaald hebben.

De New York City Marathon behoort samen met de Boston Marathon en de Chicago Marathon tot de grootste hardloopevenementen van de Verenigde Staten.

Vorig artikelStegeman blijft geheimzinnig voor bekerduel van Go Ahead met Ajax
Volgend artikelEtty Hillesum Lyceum viert Deventer 1250 jaar