DEVENTER – Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Deventer krijgen gedurende de maand oktober het boek ‘Kinderen van Deventer’ cadeau. Het boek, dat ruim 200 pagina’s telt, is geschreven door Rene Berends en geïllustreerd door Hans Stempher. Dit is het eerste geschiedenisboek over Deventer dat speciaal gericht is op kinderen.

Vanochtend rond de klok van half 9, kwam wethouder Frits Rorink met de paardentram aan op basisschool ‘De kleine planeet’ aan de  Smyrnastraat. Hij werd hier ontvangen door pers, genodigden en natuurlijk de kinderen, die dol enthousiast waren. Zij hielpen de dozen met de boeken uitladen en tilden ze graag mee naar binnen. Het eerste exemplaar werd symbolisch overhandigd aan Rene Berends.

Aansluitend werden de kinderen begeleid naar het klaslokaal, waar een stadsgids op hen zat te wachten. Stadsgids Marcel Schoemaker ontving de kinderen en las één verhaal voor uit het kinderboek. Stadsgidsen brengen dagelijks verhalen over Deventer tot belangstellenden van de stad, zij zijn dus uitermate geschikt om, in het kader van dit bijzondere project, dit ook tot de kinderen te doen.

Dit project gaat plaats vinden op ruim 40 scholen in de maanden oktober en november. Bij iedere school wordt door een stadsgids een verhaal voor gelezen aan de kinderen. Deze verhalen zijn historische thema’s, welke staan beschreven in het kinderboek. Rode draad in het kinderboek is de bijzondere verhalenkast van Meester Thomas, in deze kast staan 20 voorwerpen die de geschiedenis van Deventer vertellen in 20 verschillende historische thema’s, elk voorwerp is ook weer verbonden aan een leerling uit meester Thomas zijn klas. Elke gids koos uit zelf een verhaal uit dit boek.

Na het voorlezen, ontvangen kinderen het boek en kunnen ze zelf de rest van de rijke geschiedenis ontdekken door verder te lezen.

Vorig artikelJackies opent nieuw en tijdelijk Art en Food restaurant
Volgend artikelDuel GA Eagles bij Telstar van vrijdag 2 naar zondag 4 november