DEVENTER – De 40-jarige Hans H. uit Deventer is veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf, voor ontucht met een minderjarige jongen van 13. Vier mannen werden al eerder voor seksueel misbruik met dezelfde jongen veroordeeld, meldde het AD. De Rotterdamse huisarts Bert B. en voormalig D66-fractievoorzitter in Capelle aan den IJssel Nico V. werden eerder al veroordeeld tot gevangenisstraffen. De jongen had toen net de leeftijd van 14 jaar bereikt.

De man kwam in mei vorig jaar naar Rotterdam om een voetbalwedstrijd te fluiten en combineerde dat met een seksafspraak met de minderjarige jongen. De 40-jarige Hans H. is scheidsrechter in het Nederlandse amateurvoetbal. Hij had al twee weken contact met een 13-jarige jongen via homo.nl. De gesprekken gingen over seks, vertelde H. twee weken geleden in de Rotterdamse rechtbank.

De rechtbank veroordeelt de man tot tien maanden gevangenisstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij zich laten behandelen voor ‘zijn zedenproblematiek’ en moet hij het slachtoffer 500 euro betalen.

De man en de knul gingen op die bewuste dag in mei vorig jaar samen naar het easyHotel aan de Westblaak. Het slachtoffer zegt dat ze daar seks hadden. H. ontkende dit tegen de rechter: ”toen ik zag hoe jong hij was, wilde ik geen seks meer.” Dat gelooft de rechter niet. H. is veroordeeld voor het seksueel binnendringen van het lichaam van de jongen.

Vorig artikelCambuur naar Deventer: “Ze staan verdiend bovenaan”
Volgend artikelDronken vrouw richt ravage aan op N348