COLMSCHATE – Zaterdag 3 november vindt de grootste groene vrijwilligersklus van Nederland plaats. Bij de Ulebelt worden wilgen gesnoeid in het Tiny Forest en de wilgentenen worden meteen verwerkt tot een schuilhut voor de schapen. Iets verderop, in Graveland, kunnen vrijwilligers meehelpen met het onderhoud aan een heel bijzonder natuurgebiedje. Daar begeleidt Het Groenbedrijf een klusochtend om biosopslag te verwijderen.Groen, gezond, gezellig

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats, dit jaar voor de 18e keer. Op zo’n 400 locaties gaan vrijwilligers aan de slag met natuurbeheerwerk. Jong en oud kunnen die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Aanmelden

De werkdag bij de Ulebelt start om 9.00 uur, en is om 13.00 uur afgelopen. Aanmelden kan via de site www.natuurwerkdag.nl of via de Ulebelt.

Vorig artikelNieuwe duofiets voor Zozijn in Bathmen: vrijwilligers gezocht!
Volgend artikelHeilige grond: bodem Adelaarshorst bevat bisschoppelijk hof