zondag, 21 april 2024
Foto: Drtv

Schaatsen in de korte broek op Deventer IJsbaan

DEVENTER – Het wordt komend weekend fraai zomers weer en schaatsen ligt niet voor de hand. Toch gaat de Deventer ijsbaan zaterdag open voor het publiek. “We hebben hoe dan ook 2,5 cm ijs”, zegt ijsmeester Tonnie Horstman.

De ijsmeester is de afgelopen weken druk doende geweest om weer een mooie ijsvloer te creëren. “Dat heeft zich millimeter voor millimeter opgebouwd”. Horstman is niet bang dat het ijs het aankomende weekend wegsmelt: “alleen als het hard gaat waaien krijgen we mogelijk problemen”.

IJsjes

Of hij zaterdag grote drukte verwacht? “De echte liefhebbers komen zeker. Het grote publiek gaat misschien andere dingen doen bij dit warme weer. Hoewel: we verkopen ook ijsjes”.

Vorig artikelExpositie ‘Kreatieve Kwasten in de Kerk’
Volgend artikelGo Ahead Eagles put vertrouwen uit topduels
error: Content is beschermd!!!